Marcel Fischer Fotografie

Natuurbegraafplaats De hoevens

Op een natuurbegraafplaats is een plek liggen de graven niet dicht bij elkaar zoals bij een reguliere begraafplaats. Ieder graf heeft zo een eigen plek in de natuur. Er zijn geen hekken op het terrein. Ook zie je er geen grafstenen. De graven worden gemarkeerd met kleine houten bordjes of met een aantal stenen. Wat uit de natuur komt, gaat ook weer terug naar de natuur. Precies dat is de achterliggende gedachte bij een begraafplaats in de natuur. Verder wordt er gebruikt gemaakt van biologisch afbreekbare urnen en ambachtelijke kisten. Deze eeuwigdurende grafrust in een mooi natuurgebied spreekt veel mensen aan. 

Op de website van Begraven In De Natuur vindt u een overzicht van de natuurbegraafplaatsen in Nederland. De ontwikkelingen gaan snel en er komen steeds meer natuurbegraafplaatsen bij.

In onderstaand fotoalbum wordt beeldmateriaal getoond van een begrafenis op natuurbegraafplaats De Hoevens. Gelegen in de omgeving van Alphen, Noord-Brabant. Niet ver van de grens met België. Deze twee-daagse fotoreportage begon een dag eerder tijdens de kerkdienst in Goirle.

Voor mij als uitvaart fotograaf een bijzondere ervaring. Dierbaar om te mogen fotograferen.

Uitvaartfotograaf natuurbegraafplaats Alphen