Marcel Fischer Fotografie

Over mij

Hoi, ik ben Marcel Fischer. Fulltime fotograaf. Woonachtig in de gemeente Boxtel. Een heuse Brabander.

Scouten, regisseren en fotograferen is wat ik doe als fotograaf.

Van jongs af aan was ik altijd al in de natuur. De natuur en de bossen zijn mij met de paplepel ingegoten. Hetzelfde probeer ik mijn dochter mee te geven. Kennis van de natuur, het klimaat en bijbehorend licht helpt mij enorm met het maken van fotoshoots en fotoreportages.

Vandaag de dag wandel ik nog steeds van het ene mooie plekje naar de volgende. Meestal met mijn klanten. Dat zijn singles, families, verliefde koppels en bruidsparen. De meeste tijd werk ik in de buitenlucht. Heerlijk is dat! 

Het gras is nergens groener dan thuis. Want de schoonheid van een bepaalde plek in de natuur hangt vooral af van het moment. Het gaat dus niet zozeer om waar, maar vooral om het wanneer. Zo kan het op een kleine specifieke plek ergens in maart heel mooi zijn, maar in mei niet meer. Of het is er in de ochtend prachtig, maar in de avond juist niet. Dat kan liggen aan de natuurlijke omstandigheden of puur vanwege de lichtinval. Door met deze factoren rekening te houden ben ik de natuur in mijn eigen omgeving nog veel meer gaan waarderen. 

Ondanks dat ik mijn eigen omgeving enorm waardeer, ben ik dol op reizen. Het liefst in de winter. Wanneer het buitenleven hier in Nederland een stuk minder wordt. Mijn reizen combineer ik vaak met fotografie. Mijn foto’s worden wereldwijd gepubliceerd. Zoals in de Lonely Planet of de National Geographic.