Snel schakelen? Bel mij: 06-4722 41 90

Natuurbegraafplaats

Een natuurbegraafplaats is een plek waar de graven in de natuur mogen liggen. Op een reguliere begraafplaats langs bijvoorbeeld een kerk liggen graven recht naast elkaar in rijen met tussendoor aangelegde paden. Op een natuurbegraafplaats is dat totaal anders. De graven liggen niet bij elkaar dus ieder graf heeft een eigen plek in de natuur, dus echt verspreid over een gebied. Tussen de graven is volop ruimte en er zijn geen hekken op het terrein. Net zoals er geen grafstenen te zien zijn. De graven worden veelal gemarkeerd met bijvoorbeeld kleine houten bordjes of met een aantal stenen. De achterliggende gedachte bij een begraafplaats in de natuur is dat wat uit de natuur komt, ook weer terug gaat naar de natuur. Ook word er gebruikt gemaakt van biologisch afbreekbare urnen of ambachtelijke kisten. Deze eeuwigdurende grafrust in een mooi natuurgebied spreekt veel mensen aan. 

Op de website van Begraven in de natuur vindt u een overzicht van de natuurbegraafplaatsen in Nederland. Een andere geschikte website is die van Natuurbegraven Nederland. De ontwikkelingen gaan snel en er komen steeds meer natuurbegraafplaatsen bij.

In onderstaand foto album staat beeldmateriaal van een begrafenis op een natuurbegraafplaats nabij Alphen, niet ver van de grens met België. De fotoreportage begon een dag eerder tijdens de kerkdienst in Goirle. Een bijzondere plek om begraven te worden én voor mij als uitvaart fotograaf een bijzondere plek om te fotograferen. Het weer zat niet helemaal mee maar dat hoort ook wel een beetje bij een dag van afscheid nemen.

 

Locatie

Familie

Portret

Vriendinnen

Herfst

Fotoshoot in maart

Winter-shoot

Loveshoot

Baby

Zwanger

Drunense Duinen / Efteling

Shoot met water

Paard & Ruiter

Studio

Uitvaart

Trouwfoto's

Art

Interesse na het zien van de website of heb je vragen? Stuur mij dan een bericht. Ik maak graag met je kennis. Mijn fotostudio is gevestigd in Boxtel, centraal gelegen in de regio Den Bosch, Eindhoven, Veghel en Tilburg. FischerFotografie maakt fotoshoots en workshops fotografie in de omgeving Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Best, Oirschot, Oisterwijk en omliggende steden.
Reacties van klanten

Fischer speelt met de techniek en creëert zo speciale sferen in zijn werk, waardoor je als toeschouwer bijna in de foto stapt

Noor Reigersman
journalist