Marcel Fischer Fotografie

Portret fotoshoot

Tijdens zo’n portret fotoshoot maken we een ludieke wandeling van hooguit 500 meter. Lekker ontspannen buiten in de natuur of op een rustig plekje in de stad. Een stoere industriële fotoshoot locatie kan ook. Meer informatie over een portret shoot vind je onder het album. Nu eerst de foto’s!

Portret fotoshoot op locatie

Een portret fotoshoot komt het beste tot zijn rechts als je dit buiten doet op een mooie locatie. In een fotostudio is het allemaal zo onpersoonlijk en zijn de mogelijkheden beperkt door gebrek aan ruimte. Buiten op een mooie plek maak je gebruik van verschillende decors. Daarmee zijn de mogelijkheden oneindig. Bovendien moet je in de studio goed zijn in poseren, buiten helemaal niet, althans niet met mijn manier van werken. Plus buiten ben je vrij en ontspannen en dat zie je terug op de foto’s. Moeite met poseren? No worries, ik weet daar wel trucjes voor. Tijdens de fotoshoot maken we een ontspannen wandeling waarbij ik jou stuur. Noem het geregisseerd spontaan. Je krijgt niet de tijd om na te denken, het overkomt je gewoon.

Ik help je met poseren geef tijdens het lopen wat hints. Niet te stijf allemaal. Als het moet stuur ik je van begin tot eind. Of ik laat je juist vrij daar waar mogelijk. Puur afhankelijk van hoe jij bent. Mijn fotoshoots verlopen op gevoel en intuïtie. Daarbij improviseer ik op wie jij bent, van een mooie achtergrond en het mooie licht. Vooral van dat laatste. Tussendoor combineer ik natuurlijke licht met flitslicht. Flitsen doe ik off-camera vanaf statief, wat zoveel malen mooier is dan vanaf de camera. Daardoor ontstaan mooie licht- en schaduwpartijen in het gezicht, iets wat je ook in films en magazines ziet.

Poseren combineren we met spontane onbevangen beelden. Een mix van van alles.

Tip: een portret fotoshoot als cadeaubon