Marcel Fischer Fotografie

Herfst fotoshoot

De meteorologische herfst begint al op 1 september. Vanaf begin september tot begin oktober, half oktober is wat mij betreft de mooiste tijd van het jaar. Voor wat betreft fotoshoots. In de ochtend is er vaak kans op nevel en zonnestralen in het bos.

In november en begin december regent het steeds vaker en is de kans op mooi zonlicht vele malen kleiner. Wel liggen er veel bladeren op de grond. Maar helaas wordt het elk jaar minder spectaculair qua kleuren. Het verkleuren van de bladeren verspreidt zich over een steeds langer wordende periode.

Of we daadwerkelijk nevel en zonnestralen gaan zien, blijft, ondanks alle voorkennis, een gok. Maar kennis over de natuurlijke omstandigheden die hiervoor nodig zijn, dat helpt zeker een handje. Ook al zien we geen nevel, het licht in september en oktober is sowieso helemaal geweldig. Net als in maart en begin april. De laagstaande zon en het koelere weer zorgen namelijk voor het ultieme licht. Deze jaargetijen vormen dan ook het ideale decor voor een schitterende fotoshoot buiten in de natuur.

Tip: Een herfst fotoshoot als cadeaubon