Marcel Fischer Fotografie

Herfst fotoshoot

De meteorologische herfst begint al op 1 september. Vanaf begin september tot begin oktober, half oktober is de mooiste tijd van het jaar voor wat betreft fotoshoots. Wacht niet te lang met boeken want de plekjes worden schaars. Na de herfst vakantie stop ik voortaan met het maken van fotoshoots.

Samen gaan we het bos in. En komen jullie heerlijk onbevangen op de foto te staan. Met het gezin of de familie. In de ochtenden is er kans op mist, nevel en zonnestralen. Dit blijft altijd gok want naarmate de wind iets toeneemt word de kans hierop kleiner. Een romantische loveshoot kan ook. De laagstaande zon zorgt voor prachtig licht. Op sommige ochtenden hangt er zelfs wat nevel. Dit jaargetij vormt het ideale decor voor een leuke fotoshoot buiten in de natuur.

Zijn jullie op zoek naar een wandelpark met echt overal gekleurde bomen? Dan moet je gokken op een zonnige dag ergens half november / eind november. Zelf kom ik niet meer in wandelparken, maar liever in het bos. Daar is nog een beetje rustig op een dag met mooi weer.

Mijn fotoshoots stoppen echter na de herfstvakantie. Vanaf november worden er geen fotoshoots meer gehouden dit jaar. Een dag met weinig wind en zon in november is namelijk op 1 hand te tellen. Daar komt bij dat de herfst de laatste paar jaar anders is geworden. Er is geen sprake meer van een paar weken gekleurd bos. Helaas begint door de droogte de herfst links en rechts eerder en stopt hij hier en daar later. Verdeeld dus over 7 weken. En in die 7 weken weken is het weerbeeld grijs en grauw. Ongeveer 90 procent van de fotoshoots van de afgelopen 2 jaren zijn na herhaaldelijk verplaatsen uiteindelijk pas in maart van het jaar erop gemaakt. Meer informatie over de planning van de fotoshoots vind je bovenaan in het menu prijzen en planning.

Hoe dan ook, samen gaan we er op uit. Heerlijk het bos in. Jullie komen los en onbevangen op de foto te staan. Dat kan met het gezin of de familie. De laagstaande zon zorgt voor prachtig licht. In de ochtenden is er kans op mist, nevel en zonnestralen. Dit blijft altijd gok want naarmate de wind iets toeneemt word de kans hierop kleiner. Een romantische loveshoot kan ook. Soms hangt er in de ochtenden wat nevel in het bos en op de heide. Iets later zonnestralen. Nogmaals, blijft een gok, maar sowieso is het licht in deze tijd van het jaar héél mooi. De meren kleuren extra blauw. Dit jaargetij vormt het ideale decor voor een leuke fotoshoot buiten in de natuur.

Tip: Een herfst fotoshoot als cadeaubon