Snel schakelen? Bel mij: 06-4722 41 90

Herfst fotoshoot

Half november tot begin december is de mooiste tijd van het jaar!

Wacht niet te lang met boeken want dit is daarom ook de meest populaire fotoshoot maand. Het licht is op haar allermooist, zo ook de kleuren.

Altijd al een herfst fotoshoot willen laten maken? De zon staat laag aan de hemel wat zorgt voor mooi en zacht licht. De kleuren zijn prachtig en de grond is sfeervol bedekt met bladeren. Tegenwoordig is het weer in deze maanden prima. Dit is de herfst in zijn lentetooi! Op sommige ochtenden is er heel even mist of nevel. Deze periode van het jaar levert een prachtig decor voor een herfst fotoshoot buiten op locatie in de natuur met het gezin of de familie.

Sowieso is enkel zacht zonlicht geschikt voor fotoshoots. Tijdens de shoot willen we zien te ontsnappen aan hard licht. De eerste en laatste uren van de dag is het licht het mooist. Als de zon niet schijnt is dat ook prima. Ik maak namelijk zélf het licht. Daarvoor beschik ik over de juiste foto-apparatuur en externe lichtbronnen. Dit is echter nog steeds minder mooi dan wanneer we gebruik kunnen maken van én zonlicht én door mij ingebrachte lichtbronnen.

Tussen eind September en eind Maart staat de zon heel de dag laag aan de hemel. Dit zijn de ideale lichtomstandigheden voor een fotoshoot op locatie. In deze tijd van het jaar maak ik dan ook de meeste fotoshoots. Ook komt de zon pas laat op wat extra fijn is. Allemaal redenen om te kiezen voor een herfst fotoshoot.

Hoe kleed je jezelf het best voor een herfst fotoshoot

Liefst géén witte kleding. Ook geen lichte kleding. Om rustig licht in de foto te kunnen creëren hoort het licht te absorberen in plaats te reflecteren. Wil je toch graag wit dragen? Prima maar neem dan wel wat extra kleding mee (donker dus). Draag ook geen verzameling van allerlei felle / bonte kleuren. Ook geen drukke prints of ruitjes. Neutrale, rustige kleding doet het altijd goed. Donder grijs en aardse kleuren helemaal prima. Dit zorgt voor een rustige kleurencompositie.

Tip: Een herfst fotoshoot als cadeaubon

Locatie

Familie

Portret

Vriendinnen

Herfst

Fotoshoot in maart

Winter-shoot

Loveshoot

Baby

Zwanger

Drunense Duinen / Efteling

Shoot met water

Paard & Ruiter

Studio

Uitvaart

Trouwfoto's

Art

Interesse na het zien van de website of heb je vragen? Stuur mij dan een bericht. Ik maak graag met je kennis. Mijn fotostudio is gevestigd in Boxtel, centraal gelegen in de regio Den Bosch, Eindhoven, Veghel en Tilburg. FischerFotografie maakt fotoshoots en workshops fotografie in de omgeving Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Best, Oirschot, Oisterwijk en omliggende steden.
Reacties van klanten

Fischer speelt met de techniek en creëert zo speciale sferen in zijn werk, waardoor je als toeschouwer bijna in de foto stapt

Noor Reigersman
journalist