Marcel Fischer Fotografie

Familie fotoshoot

Uitgebreide informatie over een familie fotoshoot is te vinden onder de getoonde familiefoto’s. Nu eerst de foto’s. Enjoy!

Familie fotoshoot, fotoshoot met het gezin

Een fotoshoot maken we buiten op locatie in de natuur, of op een fotogenieke plek in een dorp of stad. Omdat we buiten zijn in een mooie omgeving voelen zowel volwassenen als kinderen zich vrij. Juist dat vrije gevoel zie je terug op bijna elke familie foto. Kortom, wij gaan samen een korte en ontspannen wandeling maken. Deze brengt jullie naar prachtige plekjes die garant staan voor een geslaagde familie fotoshoot. Want als locatie fotograaf ken ik overal leuke plekjes voor een fotoshoot met het gezin of familie. Ook bij jou in de buurt. In principe mag de groep groot zijn maar besef wel da in de zomer alleen de eerste en laatste uren van de dag het licht mooi is. Alleen dan maak je mooie foto’s. Een foto van enkel één gezin is ook mooier. Je komt met veel mensen ook klein op de foto kwa schaling. En tegen elkaar aan gaan staan met een grote is niet wat ik wil. Dit blokkeert ook de omgeving. Ik vraag niets extra’s voor een grote groep maar hou er wel rekening mee dat grote groepen het niet zo mooi doen op de foto.

Toch is een fotoshoot maken vooral een spelletje van licht. Zoals je kunt zien op alle familiefoto’s bieden de fotoshoot locaties mogelijkheden bij zowel zon als geen zon. Om die rede maak ik de meeste familie fotoshoots in mijn eigen omgeving. Want ik exact waar en wanneer het licht op de juiste plek valt. Of waar we juist beter geen zonlicht kunnen hebben. De eerste en laatste uren van de dag is het licht het mooist. Verder bestaat er altijd de mogelijkheid om bij regen jullie familieshoot zonder kosten te verzetten. Willen jullie toch liever een familie fotoshoot in je eigen woonplaats, bijvoorbeeld in Den Bosch, Eindhoven, Tilburg? Dan behoort ook dat tot de mogelijkheden.

Werkwijze

We maken deels spontane foto’s maar ook geposeerde familiefoto’s. Dat gaat er gemoedelijk aan toe. Voor de geposeerde foto’s gebruik ik behalve omgevingslicht ook externe lichtbronnen. Dat wil vooral niet zeggen dat ik een grote flitser boven op mijn camera ga plaatsen, zoals de meeste fotografen doen. Want juist vanwege het natuurlijke licht werk ik graag buiten. Om ervoor te zorgen dat omgevingslicht niet kapot geflitst word creëer ik op een alternatieve manier het extra licht.
Zodoende kan ik een sfeer creëren die ik voor ogen heb. Het heeft veel weg van het dramatisch licht wat je vaak ziet in Hollywood films (cinematografisch). Ondertussen oogt mijn techniek juist heel natuurlijk, puur en echt.

Je hoeft niet te kunnen poseren. Of je nu fotogeniek bent of niet, je staat er altijd op je allermooist op.
Deze vorm van fotografie combineer ik altijd met onbevangen beelden. Met als resultaat een spontane familie fotoshoot. Mooi, vrolijk en grappig.

Bijkomend voordeel. Doordat deze technieken gebruik worden maakt het minder uit of de zon wel of niet schijnt. Mits het maar niet regent. Dan gaan we naar een andere fotolocatie of stellen de fotoreportage even uit.

Hoe kleed je jezelf leuk voor een familie fotoshoot

  • Geen bonte verzameling kleuren, opdrukken of ruitjes (=onrustig)
  • Geen wit, geen lichte en zelfs midden-lichte kleding. Want dit gaat de flitser reflecteren. We willen juist het licht absorberen! Een lila of lichtblauw overhemd is al veel te licht en oogt daarom onrustig op de foto.
  • Toch liever wit? Dan met zijn allen en graag extra kleding meenemen.
  • Aardse kleuren en / of grijstinten met bijvoorbeeld een spijkerbroek. Een basis kleur / neutrale kleding rijmt goed en oogt rustig.
  • Probeer de kleding op elkaar af te stemmen.
  • Geen felle kleuren zoals geel of rood. Uitzondering: 1 persoon een rood kledingstuk kan echter weer wél leuk zijn. 
  • Een leuke hoed, sjaal of voorwerp kan heel fotogeniek zijn. 
  • Bespreek de kledingtips met elkaar in een groepsapp of stuur in elk geval de mail met tips door naar elkaar!
  • Met zijn allemaal helemaal wit kan ook. Maar dan écht iedereen (blauwe jeans voor de mannen mag). Groot nadeel van wit is dat het reflecteert > met portretten not-done!

Wil met het gezin of familie een fotoshoot laten maken in de herfst? Check dan dit album herfst fotoshoot.

Of zonder het gezin of familie een fotoshots laten maken? Check dan het album fotoshoot op locatie.

Ga je trouwen en ben je op zoek naar een trouwfotograaf? Voor een creatieve, originele fotoreportage van jou bruiloft neem je een kijkje op www.fischer-bruidsfotografie.nl

Tip: familie fotoshoot, fotoshoot gezin als cadeaubon