Snel schakelen? Bel mij: 06-4722 41 90

Familie fotoshoot

Vanaf half september eindelijk weer dat mooie licht! Vanaf nu toch wel de mooiste tijd van het jaar om een fotoshoot te maken. De zon blijft laag en het licht is niet meer hard.

Uitgebreide informatie over een familie fotoshoot is te vinden onder de getoonde familiefoto’s.

Maar eerst de foto’s! Enjoy…

Familie fotoshoot, fotoshoot met het gezin

Een fotoshoot maken we buiten op locatie in de natuur, of op een fotogenieke plek in een dorp of stad. Omdat we buiten zijn in een mooie omgeving voelen zowel volwassenen als kinderen zich vrij. Juist dat vrije gevoel zie je terug op bijna elke familie foto. Kortom, wij gaan samen een korte en ontspannen wandeling maken. Deze brengt jullie naar prachtige plekjes die garant staan voor een geslaagde familie fotoshoot. Want als locatie fotograaf ken ik overal leuke plekjes voor een fotoshoot met het gezin of familie. Ook bij jou in de buurt. In principe mag de groep groot zijn maar besef wel da in de zomer alleen de eerste en laatste uren van de dag het licht mooi is. Alleen dan maak je mooie foto’s. Een foto van enkel één gezin is ook mooier. Je komt met veel mensen ook klein op de foto kwa schaling. En tegen elkaar aan gaan staan met een grote is niet wat ik wil. Dit blokkeert ook de omgeving. Ik vraag niets extra’s voor een grote groep maar hou er wel rekening mee dat grote groepen het niet zo mooi doen op de foto.

Toch is een fotoshoot maken vooral een spelletje van licht. Zoals je kunt zien op alle familiefoto’s bieden de fotoshoot locaties mogelijkheden bij zowel zon als geen zon. Om die rede maak ik de meeste familie fotoshoots in mijn eigen omgeving. Want ik exact waar en wanneer het licht op de juiste plek valt. Of waar we juist beter geen zonlicht kunnen hebben. De eerste en laatste uren van de dag is het licht het mooist. Verder bestaat er altijd de mogelijkheid om bij regen jullie familieshoot zonder kosten te verzetten. Willen jullie toch liever een familie fotoshoot in je eigen woonplaats, bijvoorbeeld in Den Bosch, Eindhoven, Tilburg? Dan behoort ook dat tot de mogelijkheden.

Werkwijze

We maken deels spontane foto’s maar ook geposeerde familiefoto’s. Dat gaat er gemoedelijk aan toe. Voor de geposeerde foto’s gebruik ik behalve omgevingslicht ook externe lichtbronnen. Dat wil vooral niet zeggen dat ik een grote flitser boven op mijn camera ga plaatsen, zoals de meeste fotografen doen. Want juist vanwege het natuurlijke licht werk ik graag buiten. Om ervoor te zorgen dat omgevingslicht niet kapot geflitst word creëer ik op een alternatieve manier het extra licht.
Zodoende kan ik een sfeer creëren die ik voor ogen heb. Het heeft veel weg van het dramatisch licht wat je vaak ziet in Hollywood films (cinematografisch). Ondertussen oogt mijn techniek juist heel natuurlijk, puur en echt.

Je hoeft niet te kunnen poseren. Of je nu fotogeniek bent of niet, je staat er altijd op je allermooist op.
Deze vorm van fotografie combineer ik altijd met onbevangen beelden. Met als resultaat een spontane familie fotoshoot. Mooi, vrolijk en grappig.

Bijkomend voordeel. Doordat deze technieken gebruik worden maakt het minder uit of de zon wel of niet schijnt. Mits het maar niet regent. Dan gaan we naar een andere fotolocatie of stellen de fotoreportage even uit.

Hoe kleed je jezelf leuk voor een familie fotoshoot

Wil met het gezin of familie een fotoshoot laten maken in de herfst? Check dan dit album herfst fotoshoot.

Of zonder het gezin of familie een fotoshots laten maken? Check dan het album fotoshoot op locatie.

Ga je trouwen en ben je op zoek naar een trouwfotograaf? Voor een creatieve, originele fotoreportage van jou bruiloft neem je een kijkje op www.fischer-bruidsfotografie.nl

Tip: familie fotoshoot, fotoshoot gezin als cadeaubon

Locatie

Familie

Portret

Vriendinnen

Herfst

Fotoshoot in maart

Winter-shoot

Loveshoot

Baby

Zwanger

Drunense Duinen / Efteling

Shoot met water

Paard & Ruiter

Studio

Uitvaart

Trouwfoto's

Art

Interesse na het zien van de website of heb je vragen? Stuur mij dan een bericht. Ik maak graag met je kennis. Mijn fotostudio is gevestigd in Boxtel, centraal gelegen in de regio Den Bosch, Eindhoven, Veghel en Tilburg. FischerFotografie maakt fotoshoots en workshops fotografie in de omgeving Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Best, Oirschot, Oisterwijk en omliggende steden.
Reacties van klanten

Fischer speelt met de techniek en creëert zo speciale sferen in zijn werk, waardoor je als toeschouwer bijna in de foto stapt

Noor Reigersman
journalist