Marcel Fischer Fotografie

Corona

Wat mag wél:

  1. Een fotoshoot mag sowieso gehouden worden met een huishouden onder één dak.
  2. Een groep mag vanaf 14-10-2020 uit maxinaal 4 personen van VERSCHILLENDE huishoudens bestaan. Maar dan zullen de personen uit de verschillende huishoudens wél 1,5 meter afstand moeten houden.
  3. Ook de fotograaf houd 1,5 meter afstand. Nu heeft de telelens die ik altijd gebruik tijdens fotoshoots een scherpstel-afstand van 4 meter. Dus ik zal zelfs meer dan 2 keer anderhalve meter afstand moeten houden om überhaupt een foto te kunnen maken. Er veranderd dus helemaal niets aan mijn werkwijze.
  4. In de praktijk komt het erop neer dat ik voorlopig alleen fotoshoots maak van een gezin onder 1 dak. En van koppels en singles.
  5. Tenslotte: ook wanneer wij elkaar treffen op de parkeergelegenheid houden we direct 3 meter afstand. Er is plek genoeg in de natuur 🙂

Wat mag niet:

Families bestaande uit meerdere huishoudens, zoals 2 gezinnen of een gezin met opa en oma. Dan kom je namelijk uit op meer dan 4 personen uit verschillende huishoudens. Ik geloof ook niet dat dit voorlopig mogelijk zal zijn. Waarschijnlijk pas in het voorjaar van 2021.

Verder gaan we niet naar een park of en andere druk bezochte plek. Integendeel, mijn fotoshoots vinden plaats op rustige plekken. Heerlijk in de vrije natuur.

Hoe zit het dan met fotoshoots van een familie inclusief opa en oma, de kleinkind, dus met alle gezinnen samen?

Natuurlijk heel goed luisteren naar het RIVM. Dat spreekt voor zich. Wanneer wij elkaar treffen op de parkeergelegenheid hou ik zelf sowieso 3 meter afstand. Wat jou / jullie afspraken zijn binnen de familie mag ik geen oordeel over hebben. Wel adviseer ik om niet speciaal voor een fotoshoot een uitzondering te maken in jullie onderlinge afspraken. Met andere woorden, als jullie niet bij opa en oma komen, dan geen uitzondering maken.

Tip: Wacht niet te lang met reserveren. Uitstellen vanwege corona kan altijd nog en is gratis. Net zoals uitstellen met slecht weer gratis is.

Fotostudio:

Mijn fotostudio blijft héél het jaar gesloten. Dit vanwege de 1,5 meter samenleving. In de studio werk je met ander type lenzen omdat ik daar geen 5 meter ruimte heb om afstand te nemen Het doek op de achtergrond heeft namelijk ook nog eens 3 meter afstand nodig. Dan kom je uit in een loods. Los van dat vind ik het verstandiger om ruimte aan te bieden in deze tijden, geen binnenwerk. Ruimte, rust en niet meer dan een voorbijganger, dat is wat ik mensen wil aanbieden.

Omdat mijn studio gesloten blijft kan ik ook nog eens extra mogelijkheden scheppen om fotoshoots in de natuur van datum te verzetten, mocht dit nodig zijn in verband met een eventuele opleving van het corona virus.

Sowieso mogen fotoshoots verzet worden als de zon niet schijnt. Maar ook dat was al mijn werkwijze.

Verzetten van fotoshoots is onder alle omstandigheden altijd geheel gratis.