Marcel Fischer Fotografie

Prijzen inclusief verzetten bij slecht weer!

Doordeweeks meer kansen op mooi licht

Mocht je de mogelijkheid hebben om doordeweeks af te spreken, dan zou ik dit zeker doen. We hebben in Nederland nu eenmaal te maken met wisselvallig weer. Met name voor een familie is het lastig iedereen bij elkaar te krijgen. Daar staat tegenover dat ik mezelf graag flexibel opstel. Van maandag tot en met vrijdag kunnen we het handigst inspelen op een dag met mooi weer. Vijf dagen, vijf kansen. En mooi weer wil zeggen zonlicht. Bewolkt en droog is lang niet niet zo mooi als zonlicht. Zelfs niet als ik vanuit een bepaalde hoek de zon zou nabootsen met flitslicht en een softbox. Willen jullie zonder zonlicht toch de fotoshoot door laten gaan kan ik tussendoor de zon wat nabootsen door een flitser vanaf statief door een softbox op jullie te richten. Dat kan dus, maar let op, een fotoshoot met ruim-voldoende zonlicht is vele malen mooier.

Mijn favoriete fotoshoot periodes:

 • November tot half December is het loofbos het mooist kwa kleuren en licht. De herfst is 3 weken opgeschoven.
 • Begin Maart tot half April is het sparrenbos het allermooist kwa licht. Mooi lanen, gave bomen, zandduinen, heide en blauwe meertjes. De lente begin 3 weken eerder.

Planning fotoshoot

Twee opties:

 1. Vooraf vaste datum. Jullie kunnen niet flexibel zijn dus plannen vooraf een vaste datum. Valt het weer tegen, dan mag je gewoon doorschuiven. Zelfs op de dag zelf. Zelfs eenmaal daar op locatie.
 2. Vaste datum, doordeweeks, maar flexibel. We gaan in eerste instantie uit van een bepaalde datum. En als je kunt geef je vooraf 1 of 2 alternatieve datums door voor in die zelfde week. Wanneer de weerapps een paar dagen van te voren slecht weer voorspellen mag je de fotoshoot gratis verschuiven. Van bijvoorbeeld de woensdag naar dinsdag of donderdag. Vrijwel altijd is er nog ergens plek doordeweeks. Zo niet, als gevolg van te vaak slecht weer, dan is er sowieso plek in de week erop.

Inspelen op wisselvallig weer: aanrijden of wachten?

Wat als er wisselvallig weer word voorspeld? In dat geval mag je pal voordat je in de auto zou stappen nog afzeggen. Of je neemt het risico en gaat er voor. Kom je uit de buurt, Noord Holland, Utrecht, Gelderland of Overijssel? Allemaal prima, maar wél wil ik iedereen vragen om zélf de beslissing te nemen om af te reizen of niet.

Bij twijfel, na het zien van de weerapps of de lucht, mag je te allen tijde doorschuiven. Bij twijfelen kan ik uiteraard ook nog foto’s sturen van de lucht hier in Boxtel. Een half uur voor zonsopgang is de lucht al goed zichtbaar. Valt het tegen dan wacht je met aanrijden.

In de herfst en winter staat de zon heel de dag laag en blijft het licht zacht en mooi. Dus, is de lucht om 8:00 niet mooi dan wachten we tot 9:00. Niet mooi tot 10:00 of zelfs 11 of 12:00. Of we schuiven door naar de middag mits ik geen anderen klanten heb ingepland. In de lente en zomer kan dit zo niet, want dan komt de zon overdag te hoog en word het licht te hard.

Maar het is uiteindelijk jou beslissing. Valt eenmaal op locatie het weer alsnog tegen? Dan nog mag je op een andere dag terugkomen. Zélfs als na een half uur de zon verdwijnt en niet meer terugkomt. Jullie mogen dan zelf kiezen voor doorgaan of terugkomen. Dit alles zit dus bij de prijs inbegrepen. Mooier kan ik het niet maken. Je begrijpt dat deze werkwijze nogal wat vergt van mijn privéleven, maar doe het nog steeds met ontzettend veel plezier. Een bbq met vrienden komt zelden voor. Dat zegt genoeg en daarom vertel ik dit. Maak er dus rustig gebruik want hoe mooier het licht, hoe mooier de foto’s. Fotografie is schrijven met licht. Met licht dat op de sensor valt.

Gratis verzetten zoals bij slecht weer geld ook voor griep, corona, verkoudheid of wat dan ook.

Dit alles, plus een groot aantal geleverde foto’s zijn bij de prijs ingegrepen. Véél foto’s dus. Want een prachtige foto blijft subjectief. zo vind jij die éne foto superleuk, terwijl ik liever voor die andere had gekozen. Verder zijn mijn fotoshoots een mix van allerlei type foto’s. Bewegend in actie, stilstaand als onderdeel van het landschap en geposeerd. Dit alles maakt mijn fotoshoots best bijzonder.

Reiskosten: buiten de omgeving van Boxtel en Liempde komen er reiskosten bij: €0,39 per km (inclusief btw).

Géén nabestellingen nodig > transparante, betaalbare prijzen zonder verborgen kosten achteraf (no-nonsence).


CORONA

Alléén nog fotoshoots van 1 huishouden onder 1 dak, koppels of singles. Groepen die bestaan uit meer dan 1 huishouden mogen uit maximaal 4 personen bestaan.

In de praktijk komt het er op neer dat ik voorlopig nog enkel fotoshoots maak van gezinnen, koppels en singles. Families bestaande uit meerdere huishoudens mogen voorlopig geen fotoshoots laten maken. Ik wil me aan alle regels houden.

Over de 1,5 meter geen zorgen.  Ik werk altijd met een telelens. Daarmee heb ik zelfs minimaal 4 meter nodig om op jou scherp te kunnen stellen. Dat was altijd al zo, dus aan mijn werkwijze veranderd niets. Maar ook op de parkeerplaatsals we elkaar ontmoeten houden we afstand. Zodoende maken we samen een leuke wandeling door een mooi en rustig natuurgebied. Gezonder kan niet.

Wacht niet te lang met aanvragen, doordat mensen thuis werken kan het extra druk zijn met de aanvragen plus in november volop herfstkleuren.

Meer weten? Check het menu corona.


gezin > deze mogen doorgaan

 • 295,-
 • 1,5 – 2 uur fotoshoot (herfst soms iets korter > minder loopafstand
 • 70-90 kleurfoto’s
 • 40-60 zwart wit versies

familie vanaf 6 personen

Alleen groepen bestaande uit maximaal 4 personen van verschillende huishoudens mag, of meer personen die onder hetzelfde dak leven

 • 389,-
 • 2 tot 2,5 uur fotoshoot
 • 80-120 kleurfoto’s
 • 50-90 zwart wit versies

efteling fotoshoot

 • 295,-
 • 1 tot 1 1/2 uur fotoshoot
 • 50-90 kleurfoto’s

single fotoshoot > mogen doorgaan

 • 239,-
 • 30-50 kleurfoto’s
 • 15-25 zwart wit versies

single fotoshoot oude fabriek (vloerverwarming > winter)

Deze shoots gaan gewoon door 

 • 239,-
 • doordeweeks tussen 9:00 en 17:00
 • je mag zowel zakelijk en casual gekleed!

loveshoot / duo op locatie

Deze fotoshoots gaan gewoon door 

 • 279,-
 • 50-80 kleurfoto’s
 • 40-50 zwart wit versies

zwangerschap fotoshoot

Deze shoots gaan gewoon door 

 • 279,- jij én je vriend (loveshoot & zwangerschap)
 • 50-80 kleurfoto’s
 • 40-50 zwart wit versies

baby fotoshoot & newborn

deze shoots laat ik zelf niet doorgaan

 • 259,-  (inclusief paar foto’s met de ouders)
 • op locatie bij jou thuis
 • 20-30 foto’s

Industriële fotoshoot in oude fabriek (met vloerverwarming)

Doordeweeks van 9:30 tot 17:00.

Op zaterdag van laat in de ochtend tot midden van de middag.

Stoere locatie met vloerverwarming! Het kan. Een man komt speciaal voor jullie de deuren open maken.

De locatie vraagt 50 euro voor 1 uur, 75 voor 1,5 uur. Het bedrag mogen jullie zelf aan hem te overhandigen in een envelop. Dat gaat geheel buiten mij om.

Nadat we binnen foto’s hebben genomen mogen we buiten nog wat foto’s nemen, zonder meerprijs.


fotoshoot samen met je paard

Mag gewoon doorgaan buiten in open lucht

 • 195,- jij en je paard
 • minimaal 20 foto’s inclusief zwart wit

party / feestavond

 • 295,- voor 2 uur fotografie inclusief nabewerking
 • 389,- zaterdagavond
 • minimaal 150 foto’s + minimaal 50 zwart wit versies
 • langer mogelijk voor 59,- per uur

uitvaart fotografie en prijzen vind je hier


Extra informatie:

Binnen een week na de fotoshoot ontvangen mijn klanten ALLE geselecteerde foto’s met wetransfer in hoge kwaliteit, zonder watermerk. Allen mooi bewerkt in photoshop. Geheel rechtenvrij d.w.z. jullie mogen er mee doen wat jullie willen.

Nabestellen van foto’s bij FischerFotografie niet nodig

Allemaal tijdverlies (heb het al druk genoeg). Bij mij ontvang je een zéér ruime selectie bewerkte foto’s. Zodoende ontvang je te allen tijde de mooiste foto’s! Een foto mooi vinden blijft namelijk subjectief. Het kan namelijk zomaar zijn dat ik vind dat jij er op die ene foto beter opstaat, terwijl jij juist die andere foto mooier vind. Allemaal redenen waarom jij een ruime selectie foto’s ontvangt. Ik zie namelijk graag tevreden klanten (betere reclame is er niet).

Alle door mij geselecteerde foto’s worden op bijzondere wijze bewerkt in photoshop. Een goede foto maak je ter plekke, een héle bijzondere foto thuis in de digitale doka. De ontvangen foto’s kunnen meters groot geprint  worden, zonder enig verlies van kwaliteit.

Zwart wit foto’s. Behalve kleurfoto’s ontvangen mijn klanten standaard 2/3 van de foto’s eveneens in zwart wit versie.

Voor een fotoshoot reserveren wij minimaal een uur. We kijken niet op de klok maar naar het resultaat! Wanneer we met veel personen zijn, bijvoorbeeld 6 personen, duurt het langer, bijvoorbeeld 1 3/4. Zo ook als er hele jonge kinderen bij zijn of gewoon omdat alle inspiratie nog niet op is. De fotoshoot kan zowel overdag, ’s avonds, als in de weekenden plaats vinden. Ben je enthousiast geraakt na het zien van de foto’s? Dan zie ik jou graag voor mijn lens verschijnen!

Fotoprints?

Printen doe ik zelf niet en hou me er verder ook niet mee bezig. Ik kan jou hierover wel adviseren. Even doorlezen dus:

Je verwacht het niet maar een topkwaliteit foto kost écht weinig. Mensen gaan er vanuit dat foto’s duur zijn omdat fotografen er hoge bedragen voor vragen. En dan vaak gebruiken zij ook nog met printers van slechts € 2000,-. Kijk nu maar eens naar onderstaande prijzen gemaakt met printers van Profotonet. Printers van ongeveer € 50.000. Geweldige fotoprints die net als mijn camera’s meerdere kleurnuances per kleur weergeven. Alleen op deze manier komt de kwaliteit van mijn foto’s tot zijn recht.

Ten opzichte van de meeste fotolabs is de resolutie bij profotonet 100% hoger. De hogere resolutie zorgt voor een betere beeldkwaliteit en fijnere details en dus veel mooiere fotoafdrukken. En zo zie je tenminste de kwaliteit van mijn camera’s en lenzen ook terug op print!

 • 20 x 30 cm fotoprint €2,05 + €3,50 andere kosten zoals verzenden = €5,55
 • 30 x 45 cm fotoprint €5,10 + €6,98 = €12,08
 • 40 x 60 cm fotoprint €10,15 + €8,99 = €19,14
 • 60 x90 cm fotoprint €20,30 + 8,99 = €29,29

Voor meer prijzen en mogelijkheden check de site van Profotonet.

Foto laten printen:

Het werkt eenvoudig: Na de fotoshoot mail ik jou de volgende link van Profotonet. Via deze link kun jij vanaf het bureaublad kinderlijk eenvoudig de gewenste foto’s uploaden.

Fuji Lustre (mat-zijdeglans) is over het algemeen een hele goede keus voor de fotoafdruk (wat betreft fotoshoot-foto’s).

Een fotoafdruk op dibond te laten is eveneens een hele mooie keuze. De foto word dan verlijmd op 3mm dibond. De aluminium afwerking geeft jou foto de exclusieve look die het verdient.

Dibond, ook wel aluminium genoemd, bestaat uit twee dunne lagen aluminium en een tussenlaag van zwart kunststof. Het materiaal is vochtbestendig, vormvast en duurzaam. Een presentatievorm die u veelal terugziet in galerieën.

Je kunt op de site van Profotonet kiezen voor fotoprint als canvas, op hout, pvc, forex, dibont, acryl / plexiglas. Of puur en enkel voor een fotoprint op fotopapier en zelf een fotolijst aanschaffen. Wat veel werk is.

Of je besteld jou fotoprint in een “ouderwetse” fotolijst met of zonder passe-partout (ppt is een omranding tussen de lijst en de foto). In dat geval zou ik je foto bestellen bij Whitewall. Je kunt dan direct een lijst uitkiezen. De keuze is groot, van moderne tot klassieke lijsten, met of zonder glas. De ingelijste foto word aan huis geleverd.


Tip: Een leuke fotoshoot als cadeaubon!


Fotoshoots op locatie in Boxtel, Liempde, Vught, Den Bosch, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Veghel, Sint Oedenrode, Eindhoven, Best, Oirschot, Tilburg en Oisterwijk.