Snel schakelen? Bel mij: 06-4722 41 90

Workshops fotografie

Prachtige zonsondergang foto van kasteel Stapelen in de gemeente BoxtelFischerFotografie verzorgt inspirerende workshops fotografie en cursussen die voor iedereen toegankelijk zijn; beginners of gevorderden, jong en oud. Je leert hoe je een krachtige foto maakt, ontdekt de mogelijkheden van je camera en maakt kennis met Photoshop. Als eerste behandelen we de theorie op mijn laptop en gaan vervolgens naar buiten om te oefenen. Dit kan individueel maar ook als duo. Voor de prijs van 1.

Heb je vragen over de workshops en cursussen of wil je jezelf graag inschrijven? Ga dan naar de contactpagina en laat eventueel je nummer achter. Zelf bellen mag natuurlijk ook.

Wellicht is het een leuk idee om een workshop cadeau te doen aan een vriend of vriendin die gepassioneerd met fotografie bezig is en wat goede tips kan gebruiken. Ook bied dit de mogelijkheid om kosten te delen.

Prijzen workshops en cursussen

Workshops voor groepen. Er worden géén workshops meer gegeven in groepsverband. De workshops zijn namelijk niet bedoeld om thuis te komen met mooie foto’s, wél om mensen écht te vooruit te helpen. Wanneer je in groepsverband een cursus wilt volgen adviseer ik naar de fotovakschool te gaan. In 7 hele dagen of 14 avonden leer je dan de basis van de fotografie.

Mijn klanten kunnen echter rekenen op een workshop die volledig op maat is gemaakt. Daarvoor wil ik weten wat jij allemaal kunt én wenst te kunnen. Daarmee gaan we vervolgens gericht te werk. Zodoende leer je niets te veel maar wél alles wat essentieel is voor jou gewenste fotografie doeleinden. We gaan dus doelgericht aan het werk. De eerste stap die een beginneling hoort te maken is de workshop technisch en creatief fotograferen.

Technisch en creatief fotograferen

Daar draait het eigenlijk allemaal om. Zodra je dat kunt ben je in staat om zelf een foto te maken. Technisch fotograferen is de kennis die je nodig hebt als je niet meer wilt fotograferen op de automatische stand van je camera. In ruim 3 uur tijd, hooguit 4 uur, leer ik jou dat!

Wat leer je in deze workshop?

We behandelen de sluitertijd, het diafragma en de ISO-instelling. De zogenaamde belichtingsdriehoek. Je leert onderwerpen scherp op de foto te zetten, zowel stilstaande- als bewegende onderwerpen. Als je dat eenmaal kunt leer ik jou niet alleen je onderwerp scherp te fotograferen maar eveneens de achtergrond. Denk hierbij aan landschappen waarbij zowel de rots op de voorgrond als de bergen op de achtergrond scherp in beeld gebracht worden. Vervolgens leer je een onderwerp scherp vast te leggen met een juist vage, onscherpe achtergrond. Hierdoor komen bijvoorbeeld portretten mooi los van de omgeving en krijg je invloed op de sfeer van een foto. Je leert hoe je van 2 exact dezelfde composities 2 totaal verschillende foto’s kunt maken. Je leert daardoor meer te zien en anders te kijken. Feitelijk kun je vanaf dit moment technisch én creatief fotograferen! Nu nog veel oefenen.

Ook behandelen we de instellingen van de camera, bijvoorbeeld door de kleur en helderheid van de foto’s aan te passen. Een voor wie wil: als laatste krijg je te zien hoe je de foto’s het beste kunt importeren op de computer, te ordenen én alvast heel oppervlakkig, maar zeer zinvol, te bewerken en te bewaren.

Dit alles is de grootste stap die een fotograaf ooit zal maken. Je hebt nu kennis over techniek, creativiteit, compositie en sfeer. En dat past allemaal op één A-4. Dat is wat ik bedoel met een doelgerichte workshop op maat gemaakt.

Voor het volgen van de basis cursus “technisch en creatief fotograferen” is geen speciale kennis vereist. Ik wil het jou graag bijbrengen omdat we een gemeenschappelijke interesse delen. Wat je nodig hebt is enthousiasme, een digitale spiegelreflex camera én persoonlijke aandacht.

 Alle workshops fotografie op een rij

Tip: Workshops en cursussen fotografie als kadobon

Locatie-shoot

Familie

Vriendinnen

Herfst-shoot

Winter-shoot

Loveshoot

Baby

Paard & Ruiter

party

Studio

Uitvaart

Art

Interesse na het zien van de website of heb je vragen? Stuur mij dan een bericht. Ik maak graag met je kennis. Mijn fotostudio is gevestigd in Boxtel, centraal gelegen in de regio Den Bosch, Eindhoven, Veghel en Tilburg. FischerFotografie maakt fotoshoots en workshops fotografie in de omgeving Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Best, Oirschot, Oisterwijk en omliggende steden.
Reacties van klanten

Fischer speelt met de techniek en creëert zo speciale sferen in zijn werk, waardoor je als toeschouwer bijna in de foto stapt

Noor Reigersman
journalist