Snel schakelen? Bel mij: 06-4722 41 90

Herfst en winter fotoshoot

Fotografie is een spel van licht. November de mooiste maand van het jaar.

Alleen zacht zonlicht is geschikt voor fotoshoots, d.w.z. de zon moet laag aan de hemel staan. Als de zon niet schijnt is dat ook prima. Ik maak namelijk zélf het licht. Tijdens de shoot willen we in elk geval allesbehalve hard licht, m.a.w. de zon mag niet hoog staan. Om die rede plan ik tussen april en eind September enkel fotoshoots tijdens de eerste en laatste 3 uur van de dag.

Echter, tussen eind September en eind Maart staat de zon héél de dag laag; dit zijn dus DE ideale lichtomstandigheden voor een fotoshoot op locatie. Zowel de herfst fotoshoot als winter fotoshoot zijn absolute aanraders! In deze tijd van het jaar maak ik buiten op locatie de meest mooie fotoshoots. In November zijn de kleuren prachtig, de zon extreem zacht en komt pas laat op wat eveneens gunstig is. Plus iedereen zit op tijd aan tafel voor het diner want einde middag is het al donker.  November is de mooiste maand van het jaar. De herfst in zijn lentetooi.

Maar ook in de winter maken we net als in de herfst gebruik van het mooie diffuse licht en natuurlijk ook van de sfeervolle bladeren op de grond, het groen van de enorme rododendrons én de twee pittoreske straatjes die grenzen aan het park van kasteel Stapelen.

Hoe kleed je jezelf het best voor een winter of herfst fotoshoot

Liefst geen witte kleding maar dat geld voor elke fotoshoot op locatie. Ook geen verzameling van allerlei felle kleuren. Neutrale kleding doet het altijd goed. Dus dat geldt ook  voor de jas die je aandoet. Een sjaal kan ook erg leuk zijn. We maken foto’s met de jas aan en zonder jas. Dit wisselen we telkens af met elkaar. Zo blijven we lekker warm.

Tip: Een herfst of winter fotoshoot als cadeaubon

Locatie-shoot

Familie

Vriendinnen

Herfst-shoot

Winter-shoot

Loveshoot

Baby

Paard & Ruiter

party

Studio

Uitvaart

Art

Interesse na het zien van de website of heb je vragen? Stuur mij dan een bericht. Ik maak graag met je kennis. Mijn fotostudio is gevestigd in Boxtel, centraal gelegen in de regio Den Bosch, Eindhoven, Veghel en Tilburg. FischerFotografie maakt fotoshoots en workshops fotografie in de omgeving Boxtel, Vught, Sint-Michielsgestel, Schijndel, Best, Oirschot, Oisterwijk en omliggende steden.
Reacties van klanten

Fischer speelt met de techniek en creëert zo speciale sferen in zijn werk, waardoor je als toeschouwer bijna in de foto stapt

Noor Reigersman
journalist